Üdvözöljük a

VinoPiano oldalán!

Logo_final

Blog

10 éves a Borigo – Interjú Bányai Gábor Botonddal a Borigo alapítójával

Kuti Vilmos a VinoPiano borászati tanácsadója, független szakújságíró a Borigo alapítójával beszélgetett az év legizgalmasabbnak ígérkező kóstolójáról> Ezen évtized alatt rengeteg pinceriport, megszámlálhatatlan borleírás, és megannyi borászportré jelent meg a 2004-ben startoló, akkor úttörő Borigo nevű borszaklapban. A borkedvelő közönség egyöntetű véleménye, hogy hangulatos pinceriportok, a borokat előállító alkotók életszerű -nem csak szakmai – bemutatása […]

Read more

Zsirai Pincészet- Tokaji Máslás 2008

Az aszúborok seprőjére öntött félédes borból készített, aszú jellegű tokaji borkülönlegesség. Aranyérem Gazdag László Emlékv. “A bor illata az érettség jegyeit sugározza, benne egy aszalt gyümölcsös karakter bizonyul a legerősebbnek, mellette azonban ott vannak a hordós érlelés fűszerei valamint dió és zöld dió. Összetett és magabiztosan fellépő illat. Kóstoláskor az édesség ténye érezhető, de ezt […]

Read more

Első Bor és Művészet bejegyzés

Program A XIX.sz-i Töki Pincesoron a Fesztivál mindkét napján vásári forgatag illetve étel- és italárustó standok várják a vendégeket kézműves portékákkal és kulináris csemegékkel, mint például az eredeti Töki Pompos. Egész hétvégén látogatható a Tök Faluközpont – Kútvölgyben található Művelődési Ház és a Pajta Galéria, ahol képzőművészeti kiállításokkal várjuk az érdeklődőket illetve itt található a […]

Read more

Málik Zoltán

Málik Zoltán hagyományos eljárással készíti borait a Badacsonyi hegy déli oldalán a bazalt sziklák közvetlen szomszédságában. A borokat mindennemű fajélesztő és egyéb segédanyagok hozzáadása nélkül fahordóban erjeszti és érleli palackozásig. Hagyományőrzés a palackban! Ennek megfelelően a fajtakiválasztás, maga a művelési mód, és a borkészítés kézműves és hagyományos módon történik, melyet tudatosan az elmúlt évtizedek a […]

Read more

Málik Pincészet- Borbemutató és kóstoló

Ha hagyományőrzés, akkor Málik Zoltán – Badacsony. Olyan hungarikum szőlőfajtákat tart életben, mint a Bakator, Kéknyelű vagy a Zeus. Szerinte még erősen kezdő a borászok között, mégis borai kereksége, érettsége és tisztasága nem ezt az érzést keltik az emberben. Boraira a teltség, bazaltosság jellemző, kellemes fahordós jegyekkel. Nagy örömünkre szolgál, hogy már a VinoPiano kézműves […]

Read more

Borangolás a színek, illatok, ízek világában

Read more